Huidige tentoonstellingen

Het Lam Gods ont(k)leed!

02.10.201231.12.2019

Deze permanente expositie benadert, tijdens de duur van de restauratie, het Lam Gods vanuit een...

Een wonderbaarlijke tuin - Flora op het Lam Gods

15.04.201618.09.2016

Het middenpaneel van het Lam Godsveelluik biedt een weelderig decor van planten en bloemen. Niet...

De monumentaliteit van deze unieke tentoonstellingsruimte en haar biezondere lichtinval maken elke tentoonstelling tot een onvergetelijke ontmoeting.

Voorbije tentoonstellingen

Als missionaris bij de Indianen van het Columbia Plateau en de Plains is de jezuïet Pieter Jan De Smet (Dendermonde 1801—Saint Louis 1873) een bevoorrechte getuige van een belangrijke fase in de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika.

In deze duotentoonstelling brengt 'Gent Cinemastad' de levendige bioscoopcultuur in Gent die 120 jaar geleden startte, floreerde tijdens het interbellum, maar ook diepe crisissen kende.
In 'USA, Filmpaleizen in de eerst helft van de 20° eeuw 'getuigen de prachtige foto's van Yves Marchand en Romain Meffre, ondanks de vaak vervallen toestand, van de gloriedagen van deze cinemapaleizen.

De twee muzikale panelen van het Lam Gods zitten in het collectieve geheugen van elke muzikant en muziekliefhebber. Ze treffen door hun verbluffend realisme en intrigeren door de verborgen symboliek. In deze expo toont instrumentenbouwer Andrzej Perz het orgel minutieus en het vocaal ensemble Psallentes van Hendrik Vanden Abeele brengt het muzikale universum van het Lam Gods opnieuw tot klinken.

In de tentoonstelling  "Kamagurka In 't Echt" probeert Kamagurka deze zomer een zo breed mogelijk overzicht te geven van zijn artistieke uitspattingen. De veelzijdigheid van deze kunstenaar - tekenaar, cartoonist, schilder, performer, zanger, ... - is nagenoeg bekend.

Steun het goede doel met de grote boekenverkoop.De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11. en betekent een belangrijke steun in de strijd voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.

Diversen

Vlieg zoemt deze zomer tussen de bloemen en planten in het Caermersklooster. Ze heeft de Schat verstopt in Een wonderbaarlijke tuin, een fleurige tentoonstelling over de flora op het Lam Gods. Kijken als een vlieg, gekke bloemennamen bedenken of een bloemenbrief schrijven: alle opdrachten helpen om de code van de schatkist te kraken.