Huidige tentoonstellingen

the Call of the Rockies - Pieter Jan De Smet en de Indiaanse tragedie

05.02.201601.05.2016

Als missionaris bij de Indianen van het Columbia Plateau en de Plains is de jezuïet Pieter Jan...

Het Lam Gods ont(k)leed!

02.10.201231.12.2019

Deze permanente expositie benadert, tijdens de duur van de restauratie, het Lam Gods vanuit een...

'Mystieke Muziek' - Luister naar het Lam Gods

10.09.201503.04.2016

De twee muzikale panelen van het Lam Gods zitten in het collectieve geheugen van elke muzikant...

De monumentaliteit van deze unieke tentoonstellingsruimte en haar biezondere lichtinval maken elke tentoonstelling tot een onvergetelijke ontmoeting.

Voorbije tentoonstellingen

In deze duotentoonstelling brengt 'Gent Cinemastad' de levendige bioscoopcultuur in Gent die 120 jaar geleden startte, floreerde tijdens het interbellum, maar ook diepe crisissen kende.
In 'USA, Filmpaleizen in de eerst helft van de 20° eeuw 'getuigen de prachtige foto's van Yves Marchand en Romain Meffre, ondanks de vaak vervallen toestand, van de gloriedagen van deze cinemapaleizen.

In de tentoonstelling  "Kamagurka In 't Echt" probeert Kamagurka deze zomer een zo breed mogelijk overzicht te geven van zijn artistieke uitspattingen. De veelzijdigheid van deze kunstenaar - tekenaar, cartoonist, schilder, performer, zanger, ... - is nagenoeg bekend.

Steun het goede doel met de grote boekenverkoop.De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11. en betekent een belangrijke steun in de strijd voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.

"Rest in peace" "Requiescat in pace" - Rust de traditionele Vlaamse begrafeniscultuur werkelijk in vrede? Crematie of begraving, katholiek of vrijzinnig, klassiek of modieus, … ook sterven betekent keuzes maken. We nemen je mee op een 200 jaar durende reis van begrafeniscultuur: oude rouwkledij, een lijkkoets, doodsprentjes, rituelen van begraven en herdenken. (her-)ontdek de funeraire cultuur.

Sinds 2011 werkt Titus Simoens aan een reeks over leerlingen die onder een streng regime schoollopen.

Diversen

Indiaanse krijgers zijn hoogst persoonlijk een mysterieuze brief komen afgeven in het Caermersklooster. In de brief staat dat alle kinderen indianen mogen worden. Meer nog ze worden uitgedaagd om bij de stam van de Dappere Krijgers aan te sluiten.