Huidige tentoonstellingen

Het Lam Gods ont(k)leed!

02.10.201231.12.2019

Deze permanente expositie benadert, tijdens de duur van de restauratie, het Lam Gods vanuit een...

Een wonderbaarlijke tuin - Flora op het Lam Gods

15.04.201618.09.2016

Het middenpaneel van het Lam Godsveelluik biedt een weelderig decor van planten en bloemen. Niet...

De monumentaliteit van deze unieke tentoonstellingsruimte en haar biezondere lichtinval maken elke tentoonstelling tot een onvergetelijke ontmoeting.

Voorbije tentoonstellingen

Zes jonge kunstenaars, allen recent afgestudeerd aan LUCA School of Arts Gent en KASK/ School of Arts Gent, gaan op uitnodiging van gouverneur Jan Briers een dialoog aan met het klassieke interieur en het symbolische karakter van zijn ambtswoning aan de Vlasmarkt.

Als missionaris bij de Indianen van het Columbia Plateau en de Plains is de jezuïet Pieter Jan De Smet (Dendermonde 1801—Saint Louis 1873) een bevoorrechte getuige van een belangrijke fase in de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika.

In deze duotentoonstelling brengt 'Gent Cinemastad' de levendige bioscoopcultuur in Gent die 120 jaar geleden startte, floreerde tijdens het interbellum, maar ook diepe crisissen kende.
In 'USA, Filmpaleizen in de eerst helft van de 20° eeuw 'getuigen de prachtige foto's van Yves Marchand en Romain Meffre, ondanks de vaak vervallen toestand, van de gloriedagen van deze cinemapaleizen.

De twee muzikale panelen van het Lam Gods zitten in het collectieve geheugen van elke muzikant en muziekliefhebber. Ze treffen door hun verbluffend realisme en intrigeren door de verborgen symboliek. In deze expo toont instrumentenbouwer Andrzej Perz het orgel minutieus en het vocaal ensemble Psallentes van Hendrik Vanden Abeele brengt het muzikale universum van het Lam Gods opnieuw tot klinken.

In de tentoonstelling  "Kamagurka In 't Echt" probeert Kamagurka deze zomer een zo breed mogelijk overzicht te geven van zijn artistieke uitspattingen. De veelzijdigheid van deze kunstenaar - tekenaar, cartoonist, schilder, performer, zanger, ... - is nagenoeg bekend.

Diversen

ETNOCOLL internationaal colloquium : GEDEELD ERFGOED en SOURCE COMMUNITIES 14-15 april 2016