Huidige tentoonstellingen

Het Lam Gods ont(k)leed!

02.10.201231.12.2019

In het najaar 2012 startte de restauratie van het Lam Gods door het Koninklijk Instituut voor...

Filmtheaters

09.10.201503.01.2016

In deze duotentoonstelling brengt 'Gent Cinemastad' de levendige bioscoopcultuur in Gent die 120...

'Mystieke Muziek' tijdelijke Lam Godsexpo

10.09.201503.04.2016

Over wat er weerklinkt op de muzikale...

De monumentaliteit van deze unieke tentoonstellingsruimte en haar biezondere lichtinval maken elke tentoonstelling tot een onvergetelijke ontmoeting.

Voorbije tentoonstellingen

In de tentoonstelling  "Kamagurka In 't Echt" probeert Kamagurka deze zomer een zo breed mogelijk overzicht te geven van zijn artistieke uitspattingen. De veelzijdigheid van deze kunstenaar - tekenaar, cartoonist, schilder, performer, zanger, ... - is nagenoeg bekend.

Steun het goede doel met de grote boekenverkoop.De opbrengst gaat integraal naar 11.11.11. en betekent een belangrijke steun in de strijd voor een rechtvaardige wereld zonder armoede.

"Rest in peace" "Requiescat in pace" - Rust de traditionele Vlaamse begrafeniscultuur werkelijk in vrede? Crematie of begraving, katholiek of vrijzinnig, klassiek of modieus, … ook sterven betekent keuzes maken. We nemen je mee op een 200 jaar durende reis van begrafeniscultuur: oude rouwkledij, een lijkkoets, doodsprentjes, rituelen van begraven en herdenken. (her-)ontdek de funeraire cultuur.

Sinds 2011 werkt Titus Simoens aan een reeks over leerlingen die onder een streng regime schoollopen.

Zeven jonge kunstenaars, allen recent afgestudeerd aan LUCA School of Arts Gent en KASK/School of Arts Gent, gaan op uitnodiging van gouverneur Jan Briers een dialoog aan met het klassieke interieur en de rijke geschiedenis van zijn ambtswoning aan de Vlasmarkt.

Welkom op Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster