Huidige tentoonstellingen

Wat vertelt het Lam Gods?

28.06.201305.09.2014

Een theoloog, enkele geestelijken en twee kunsthistorici vertellen ons aan de hand van teksten...

Het Lam Gods ont(k)leed!

02.10.201231.12.2017

In het najaar 2012 startte de restauratie van het Lam Gods door het Koninklijk Instituut voor...

Boer vindt land - Vlaamse migranten en Noord-Amerika

10.07.201414.09.2014

De expo 'Boer vindt land' brengt de belevenissen van anderhalve eeuw trans-Atlantische migratie...

De monumentaliteit van deze unieke tentoonstellingsruimte en haar biezondere lichtinval maken elke tentoonstelling tot een onvergetelijke ontmoeting.

Voorbije tentoonstellingen

Opnieuw grote boekenverkoop voor het goede doel

De tweejaarlijkse prijs voor beeldende kunst is voor de Provincie Oost-Vlaanderen het instrument bij uitstek om beloftevolle kunstenaars te ontdekken, aan te moedigen en doorgroeikansen te bieden in hun verdere artistieke carrière.

The tribute - Martin Uvijn

Het werk van Martin Uvijn (°Gent 1960), of het nu schilderijen zijn, tekeningen of zeer recent gouaches, voelt bevreemdend aan en is veelal doordrongen van symboliek. Het lijkt wel de eenvoud zelf, maar bij nader toezien is dat louter illusoir.

Taxi Driver Martin Scorsese (c) Guy Peellaert

Naar aanleiding van zijn veertigste verjaardag bracht Filmfestival Gent en het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster in oktober 2013 hulde aan een van de allergrootste Amerikaanse regisseurs, met een spectaculaire overzichtstentoonstelling over het werk van Martin Scorsese (‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’, ‘Goodfellas’, ‘Shutter Island’, ‘The Departed’ en ‘Hugo’).

Goran Djurovic

De Servische schilder Goran Djurovic werd geboren in 1952 in Belgrado. Hij studeerde schilderkunst aan de academie van Dresden in het voormalige communistische Oost-Duitsland. Sinds 1980 woont hij in Berlijn. Djurovic geloofde niet in een opleiding bij een meester. Wel was hij sinds zijn jeugd gefascineerd door het oeuvre van Dostojevski. Wanneer hij diens romans leest, heeft hij dikwijls een déjà vu, net zoals wij het werk van Djurovic als 'bekend' ervaren. Continu was hij geprikkeld door de vraag 'waar alles vandaan komt'. Zo wou hij meer weten over de ideeën van een schilder en was hij geboeid door de technische middelen waarover die kan beschikken. Voor die zoektocht nam hij zijn tijd, ruim twintig jaar in zijn atelier in Berlijn.

Welkom op Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster