Huidige tentoonstellingen

overzichtstentoonstelling Federico Fellini ism Film Fest Gent

16.10.201425.01.2015

...

Het Lam Gods ont(k)leed!

02.10.201231.12.2017

In het najaar 2012 startte de restauratie van het Lam Gods door het Koninklijk Instituut voor...

van boomstam tot altaarstuk

'van boomstam tot altaarstuk' tijdelijke expo Lam Gods

10.09.201428.06.2015

Dendrochronologie, radiografie, reconstructie van de lijsten en historie zijn enkele van de vele...

De monumentaliteit van deze unieke tentoonstellingsruimte en haar biezondere lichtinval maken elke tentoonstelling tot een onvergetelijke ontmoeting.

Toekomstige tentoonstellingen

Voorbije tentoonstellingen

De expo 'Boer vindt land' brengt de belevenissen van anderhalve eeuw trans-Atlantische migratie in kaart, van de ontreddering in landelijk Vlaanderen tot de definitieve inburgering in de Noord-Amerikaanse maatschappij.

Opnieuw grote boekenverkoop voor het goede doel

De tweejaarlijkse prijs voor beeldende kunst is voor de Provincie Oost-Vlaanderen het instrument bij uitstek om beloftevolle kunstenaars te ontdekken, aan te moedigen en doorgroeikansen te bieden in hun verdere artistieke carrière.

The tribute - Martin Uvijn

Het werk van Martin Uvijn (°Gent 1960), of het nu schilderijen zijn, tekeningen of zeer recent gouaches, voelt bevreemdend aan en is veelal doordrongen van symboliek. Het lijkt wel de eenvoud zelf, maar bij nader toezien is dat louter illusoir.

Taxi Driver Martin Scorsese (c) Guy Peellaert

Naar aanleiding van zijn veertigste verjaardag bracht Filmfestival Gent en het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster in oktober 2013 hulde aan een van de allergrootste Amerikaanse regisseurs, met een spectaculaire overzichtstentoonstelling over het werk van Martin Scorsese (‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’, ‘Goodfellas’, ‘Shutter Island’, ‘The Departed’ en ‘Hugo’).

Diversen

Stuur je selfie naar @filmfestgent en vermeld #selfellini en maak kans op een DVD verzamelbox van Fellini