Praktische informatie

Openingsuren

Open dinsdag tot zondag
van 10 tot 17 uur
(toegang tot 16.30 u)
Gesloten elke maandag
24, 25, 31/12 en 1/1

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Contactinformatie

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster
Ingang Lange Steenstraat
Vrouwebroersstraat 6 (Patershol)
9000 Gent
Tel. +32 (0)9 269 29 10 
caermersklooster@oost-vlaanderen.be

 

Bezoekvoorwaarden

De bezoekersvoorwaarden kan u raadplegen via deze link: Bezoekersvoorwaarden

 

Bereikbaarheid

Fiets
Stippel uw fietsroute uit met de fietsrouteplanner.
Voor gratis reisadvies kan u altijd terecht bij mobiliteit@gent.be.

Met openbaarvervoer

Tram 1: van treinstation Gent-Sint-Pieters (perron 2) naar Caermersklooster: tram 1 richting Wondelgem / Evergem. Afstappen aan halte Gravensteen. Wandel langs de Geldmunt tot deze overgaat in de Langesteenstraat (volg de bocht naar rechts) op uw rechterkant ziet u het Caermersklooster.
Tram 4: van treinstation Gent-Sint-Pieters (perron 20) naar Caermersklooster: tram 4 richting Muide (Gentbrugge Moscou - UZ). Afstappen aan halte Langesteenstraat.

zie ook: nmbs en de lijn

Auto

Het Caermersklooster ligt in autovrij gebied (zone 1a). U kan wel met de auto tot aan de inkom aan de Lange Steenstraat komen. De Lange Steenstraat ligt niet in het autovrij gebied maar grenst er wel aan. Meer info over het autovrij gebied, toegankelijkheid en vergunningen vindt u hier.
Voor het parkeren van u auto raden we het volgende aan: Komende van de E40 of E17 neemt u de afrit Gent-Centrum en volgt u de P-route naar Parking Vrijdagmarkt. In deze parking kan u uw wagen betalend parkeren en bent u vlakbij het museum.
Liever niet met de auto de binnenstad in? Maak dan gebruik van de gratis parkeerzones Park&Ride aan de rand van de stad en kom met het openbaar vervoer naar het museum. Er zijn Park&Ride zones bij Flanders Expo ( E40/afrit Flanders Expo – tramlijn 1), in Oostakker (E17/ R4, afrit 3 – bussen 17 en 18) en in Mariakerke ( Brugse Vaart/N9 – bus 3).

Autocar

Autocars kunnen in Gent toeristen laten in- en uitstappen aan station Gent-Dampoort en aan de Bijlokesite (Godshuizenlaan). Van daaruit kunnen de toeristen makkelijk de binnenstad te voet bereiken.

Autocars kunnen max. 30 minuten (gratis) stilstaan op de Godshuizenlaan en op de Bijlokekaai. Daar is plaats voor in totaal een 8-tal autocars.
Op de parking Dampoort is langer parkeren mogelijk. Dat kost € 0,5/uur of € 5/dag. Aan de Dampoort is plaats voor 24 autocars.
Autocars kunnen volledig gratis parkeren op de Yachtdreef. Daar geldt ook geen parkeerduurbeperking en kunnen er 14 autocars parkeren.
Alle info over touringcars en bereikbaarheid voor toeristen, vindt u in het Autocarplan 


Brochure

Download onze brochure INSIDE Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster met meer info over de tentoonstellingen in ons gebouw.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten door je in te schrijven op onze digitale nieuwsbrief.

Klik op de link 'digitale nieuwsbrief', vul je contactgegevens in en u ontvangt onze nieuwsbrief.

Geleide bezoeken reserveren

vzw Gandante
www.gandante.be
+32 (0)9 375 31 61
info@gandante.be  

De Gentse Gidsen
www.gentsegidsen.be
+32 (0)9 233 07 72
info@gentsegidsen.be 

Ghent-Authentic
www.ghent-authentic.com/nl
+32 (0)9 269 52 18
info@ghent-authentic.com 


Klachten

Indien u klachten heeft kan u die binnen de 30 dagen bekendmaken door het klachtenformulier in te vullen en ons te bezorgen via:
caermersklooster@oost-vlaanderen.be
Vrouwebroersstraat 6, 9000 Gent 

 

Herita

Het Caermersklooster is partner van het Netwerk Open Monumenten. Meer op www.herita.be