Titus Simoens - Blue,see - Mount song - Los Domadores

20.02.201529.03.2015

Inlichtingen

Open van 10 tot 17 uur
(toegang tot 16u30)
Gesloten maandag

Toegang
Gratis

Folder

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster
Vrouwebroersstraat 6 – 9000 Gent
tel. +32 (0)9 269 29 10
caermersklooster@oost-vlaanderen.be 
www.caermersklooster.be 

Geleide bezoeken reserveren

vzw Gandante
www.gandante.be
+32 (0)9 375 31 61

De Gentse Gidsen 
www.gentsegidsen.be
+32 (0)9 233 07 72

Sinds 2011 werkt Titus Simoens aan een reeks over leerlingen die onder een streng regime schoollopen.

Zo zien we in Blue,see de jongens van de Oostendse zeevaartschool IBIS. De fotoserie Mount Song, waarvoor Simoens de Monography series award van Nikon en BOZAR in 2014 in ontvangst mocht nemen, toont de leerlingen van een Chinese kungfuschool.
In deze schoollevens schept een doorgedreven discipline orde in de dagen en worden de jaren besteed aan de bijzondere opleiding waarmee men de leerlingen toekomstperspectieven probeert te bieden.
Simoens integere beelden tonen de kleine momenten van vertwijfeling, kameraadschap, eenzaamheid en plezier waarin deze leerlingen voor even aan de loden gehoorzaamheid ontsnappen.

Deze tentoonstelling is de bekroning van dit werk. Naast Blue,see en Mount Song presenteert het Caermersklooster voor het eerst het laatste deel Los Domadores, dat zich afspeelt in een boksschool in Cuba.
Voor de tentoonstelling werkt Simoens opnieuw nauw samen met de meubelmaker Alexandre Lowie. Op de Mount Songexpositie in BOZAR bewees Lowie al zijn ontegensprekelijke meerwaarde. Zijn houtkeuzes verrijken de kleuren van de
beelden en zijn ontwerp geven de foto’s een haast tastbare uitstraling.
Bij de tentoonstelling presenteert uitgeverij Hannibal het sluitstuk van Simoens’ werk, het boek Blue,see – Mount Song – Los Domadores.