Volg Van Eyck - Het 15de-eeuwse Gent van de schilders van het Lam Gods

Inleiding

Het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal spreekt tot ieders verbeelding. Tijdens de vijf jaar durende restauratie wordt het verhaal van het Lam Gods op maar liefst drie verschillende Gentse locaties verteld: in de Sint-Baafskathedraal, in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) en in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster.

Ook de stoutmoedige diefstal in 1934 van het paneel 'de Rechtvaardige Rechters' haalt nog regelmatig de actualiteit. In het stadsmuseum STAM is er een kamer aan gewijd en een fietsroute met vertrek in de buurt van de kathedraal leidt naar Wetteren, waar de vermeende dief Arsène Goedertier woonde.

Bezoek deze locaties en ontdek ondertussen het 15de-eeuwse Gent: hoe zou Van Eyck Gent gekend hebben? En wat bestaat daar vandaag nog van? Ontdek het op de wandeling doorheen de stad of via de fietsroute.

Combiticket

Gratis aangeboden bij het Lam Gods-combiticket (€ 12) dat toegang geeft tot de drie locaties. De wandelkaart kan ook afzonderlijk gekocht worden in één van de drie Lam-Godslocaties voor € 1.
Toeristische info: Toerisme Gent, Sint-Veerleplein 5, Gent,  09 266 56 60, www.visitgent.be
Meer info over restauratie Lam Gods: www.mskgent.be en closertovaneyck.kikirpa.be
 

Colofon

Deze wandelkaart is een realisatie van de dienst Erfgoed van de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen in opdracht van de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen.
Foto's: Provincie Oost-Vlaanderen: Kenneth Van Maele
           Stad Gent: De Zwarte Doos, Stadsarchief en Stadsmuseum STAM
           Lukas/Art of Flanders,
           Universiteitsbibliotheek Gent