Beste Elektrische Kettingzaag en Gas Kettingzaag

Kettingzagen zijn krachtige gereedschappen die uiterst nuttig zijn voor huiseigenaren die regelmatig bomen kappen, brandhout, post-storm schoonmaakwerk en ander tuinwerk nodig hebben. Hoewel het uiterst nuttig gereedschap is, is het net zo gevaarlijk. Elk jaar worden er duizenden EHBO-gevallen geregistreerd als gevolg van verwondingen veroorzaakt door kettingzagen. Het is dus echt belangrijk dat u belangrijke kenmerken van verschillende modellen doorneemt en een geïnformeerde aankoopbeslissing neemt. Nu weten we hoe ontmoedigend en vervelend deze taak kan zijn, dus we hebben onze deskundige klusjesmannen van Caermers klooster de beste kettingzagen laten testen en beoordelen en de resultaten voor u laten samenstellen. Bekijk meer informatie over de beste professionele kettingzagen in 2020 kopen.

Volgens verschillende budgetten en behoeften zijn er verschillende soorten en maten kettingzagen. Op basis van uw behoeften kunt u kiezen voor een elektrische of gaskettingzaag, snoerloos of met snoer. Terwijl de prijs van gaszagen afhankelijk is van de grootte van de motor, is het de spanning die de prijs van elektrische zagen bepaalt.

Beste Kettingzaag 2020 – Gedetailleerde beoordeling van gaskettingenzagen

Afhankelijk van uw gebruikspatroon en de toegang tot een handige stroombron moet u een keuze maken tussen deze twee. Een gaskettingzaag is een goede koop als u zich waagt aan grotere klussen zoals het zagen van grote houtblokken, terwijl een elektrische zaag het werk doet als u een hobbyist bent. Bovendien zijn elektrische kettingzagen milieuvriendelijker dan gaskettingzagen. Lees de volledige handleiding van de kettingzaag en de koopgids voordat u het beste model voor uw behoeften kiest.

Echo CS-310 14 inch – Gas aangedreven kettingzaagBekijk de prijs

De Echo CS-310 is een lichtgewicht machine die snel start, waardoor hij gemakkelijker te gebruiken is voor zowel nieuwe als ervaren eigenaren. Het is ideaal voor het snoeien van bomen, bokken, het kappen van kleine bomen en het kappen van boomstammen voor brandhout.

Het i-30 startsysteem vermindert de inspanning die nodig is om de machine te starten aanzienlijk. De behuizing van de kettingzaag is van plastic en aluminium en is daardoor licht en gemakkelijk te hanteren, maar kan buigen als de machine te zwaar belast wordt.

Hoewel de machine wordt geleverd met essentiële onderdelen zoals motorolie, schede en gebruikershandleiding, heeft hij geen accessoires zoals slijpgereedschappen die bij speciaalzaken moeten worden aangeschaft. Ook al is hij licht van gewicht, toch heeft hij een krachtige 30,5 cc tweetaktmotor van professionele kwaliteit, wat betekent dat hij vrijwel door elke houtsoort kan snijden.

U kunt de ketting snel aanpassen met behulp van de zijdelingse kettingspanner, zodat u kunt blijven werken. De automatische koppelingsaandrijving maakt de machine zuinig met brandstof. Hoewel de machine niet geschikt is voor zwaar zaagwerk, is hij ideaal voor beginners en mensen met een budget.


Bekijk de prijs

Husqvarna 450 18 Inch – Kettingzaag met gasaandrijvingBekijk de prijs

Husqvarna 450 is een van de meest veelzijdige en beste kettingzaag in de markt voor degenen die regelmatig zagen, terwijl het naadloos kan bewegen door enorme bomen en brandhout; het kan ook worden gebruikt voor het snoeien rond uw woning. De X-Torq motor, die 3,2 pk levert, maakt hem relatief lichter dan veel van zijn tegenhangers. De krachtige motor vermindert ook aanzienlijk het brandstofverbruik en dus de uitstoot.

Het centrifugaal luchtreinigingssysteem houdt de machine schoon, zelfs tijdens het draaien, wat de levensduur van de machine aanzienlijk verlengt. De slimme startfunctie vermindert de weerstand in het startkoord met bijna 40%, waardoor u de kettingzaag moeiteloos in werking kunt stellen met slechts één trekkracht, en niet alleen dit, het choke/stop-controlesysteem vermindert het risico op overstromingen en houdt de brandstofleidingen vrij.

Het oploopremsysteem van Husqvarna 450 vermindert de kans op letsel als gevolg van terugslag. De lage trillingshendels maken hem comfortabel en gemakkelijk te gebruiken, omdat ze de trillingen met succes absorberen en zo de vermoeidheid van de armen verminderen.

Ter afsluiting: Husqvarna 450 met een beperkte garantie van 2 jaar, een transparante brandstofindicator, duidelijke merktekens op de kettingspanning zonder gereedschap voor de velprecisie, snapslotcilinder om tijd te besparen tijdens het schoonmaken of het verwisselen van stekkers, is een geweldige uitrusting voor landeigenaren.

Bekijk de prijs

Tanaka TCS33EDTP/14 32.2cc – Kettingzaag op gasBekijk de prijs

De Tanaka-kettingzaag op gas belooft zijn gebruikers schone zaagsneden en professionele prestaties. Hoewel de machine een krachtige 32.2 cc motor van commerciële kwaliteit heeft, is hij licht verzwaard waardoor u minder vermoeiend bent, wat ook zorgt voor minder brandstofverbruik en minder uitstoot.

U kunt de ketting snel afstellen met behulp van de zijdelingse kettingspanner en de automatische versnellingspookolie, zodat u kunt blijven werken.

De Oregon-ketting met het tandwielneusblad zorgt voor meer controle om gemakkelijker te kunnen snijden. Wat het gemak van dit mooie product ten goede komt, is dat het wordt geleverd met een ingebouwd sleutelkoord dat het gemakkelijker maakt om het te dragen tijdens het klimmen in een boom. Een van de nadelen van deze machine is dat de olie van het zaagblad soms kan lekken, zodat u hem vaker zult moeten bijvullen.

Het halve gaspedaal stikt samen met een purge primer lampje helpen bij het opwarmen en gemakkelijk starten. Ter afsluiting: de lage vermogen/gewicht verhouding van deze kettingzaag verbetert uw productiviteit en maakt u minder moe. Bovendien wordt dit model Tanaka-kettingzaagmachine op gas geleverd met een consumentengarantie van 7 jaar, een commerciële garantie van 2 jaar en een huurgarantie van 1 jaar.

Bekijk de prijs

Beste Elektrische Kettingzaag 2020 – Gedetailleerde Elektrische Kettingzaag Beoordeling

Een elektrische kettingzaag heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een gaskettingzaag, voor beginners kosten ze minder dan de meeste gaskettingzagen. Ze zijn gemakkelijker en stiller te bedienen, bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het steeds weer bijtanken. Er is een breed scala aan elektrische kettingzagen beschikbaar op de markt in 2019, daarom is het belangrijk dat u niet overweldigd wordt en de beste kettingzaag voor het geld koopt.

Het vermogen van een elektrische kettingzaag wordt bepaald door de lengte van het zaagblad als u een kettingzaag alleen nodig hebt voor snoeiwerkzaamheden en kleine projecten kunt u gaan voor een zaag met een zaagbladlengte van 12 inch, maar voor een groter project zoals brandhout hebt u een zaagbladlengte van 16 inch nodig.

Bij Caemers Klooster hebben we meerdere merken geprobeerd, van de budgetmerken tot de hogere merken, en hebben we een concurrerende analyse gemaakt van hun kenmerken. Lees de gedetailleerde elektrische kettingzaag review hieronder:

BLACK+DECKER LCS1020B 20V Lithium-Ion Electrische KettingzaagBekijk de prijs

BLACK+DECKER LCS1020B is de kleinste kettingzaag in onze lijst. Hoewel u dit niet kunt gebruiken op zeer dik hout, doet het fantastisch werk bij het knippen van omgevallen takken, het snoeien van dode en ongewenste takken. In feite maakt het kleine formaat het relatief makkelijker te onderhouden, met een laag emissie- en geluidsniveau. Het gaat tot een maximum van 80 decibel.

De machine heeft een zeer laag trillingsniveau en de wikkelbare baalgreep maakt hem gemakkelijk vast te houden en zorgt voor een betere controle. De elektrische energiebron maakt dit niet alleen milieuvriendelijker dan gasgedreven kettingzagen, maar ook veiliger. Ter afsluiting van deze 10 inch bar, 7,2 lbs wegen kettingzaag met een 20-volt lithium batterij die geeft het een langere looptijd is een van de beste koopt in zijn categorie en prijsklasse. Het Oregon lage terugslag zaagblad en de ketting geven u een soepelere zaagervaring.

Het gereedschapsloze zaagbladspansysteem helpt u bij het snel aanpassen. Een van onze absolute favorieten is het zelfoliënde systeem, dat de slijtage aanzienlijk vermindert. Tot slot is de BLACK+DECKER LCS1020B een absolute prijs-kwaliteitverhouding voor licht en middelzwaar werk.

Bekijk de prijs

WORX WG303.1 – Elektrische kettingzaagBekijk de prijs

Zijn de WORX-kettingzaagmachines een van de beste op de markt? Ja! Dit komt niet als een verrassing voor iedereen die zelfs maar een beetje onderzoek heeft gedaan naar kettingzagen. WORX WG303.1 is een van de beste value for money-kettingzagen in de markt van vandaag. Sinds 2004 is dit merk op de markt en gaat het de concurrentie aan met BLACK+DECKER.

WORX WG303.1 is ideaal voor het kappen van hout en bomen tot 12 inch, het zagen van brandhout, tuinwerk en post-storm opruimen. Als u op zoek bent naar een iets krachtigere versie dan kunt u gaan voor WORX WG304.1 omdat het een grotere balk en ketting heeft.

Laten we eerlijk zijn, kettingzagen zijn gevaarlijk gereedschap om te hanteren en daarom wordt veiligheid een belangrijk aspect om te overwegen bij de aankoop ervan. Een van onze favoriete eigenschappen is de kettingrem, die de kettingzaag automatisch uitschakelt als er terugslag optreedt. Bijna alle budgetkettingzagen op de markt hebben deze functie niet.

De kettingzaag wordt geleverd met een automatisch spansysteem, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aandraaien van de kettingzaag; dit is vooral nuttig voor nieuwe eigenaren, omdat ze heel weinig weten over de werking van de kettingzaag. Deze functie verhoogt ook de levensduur van de ketting, omdat het de kans op te grote aandraaimomenten wegneemt.

De machine weegt in totaal slechts 11 pond, het lichte gewicht maakt hem gemakkelijk te hanteren en comfortabel te gebruiken voor lange uren. De volledig metalen honden aan de basis van het zaagblad verhogen de stabiliteit terwijl de machine in actie is. Tot slot, neem geen onnodig voordeel van deze machine en beperk uw gebruik tot klein en middelzwaar werk.

Bekijk de prijs

Makita UC4051A Elektrische kettingzaagBekijk de prijs

De Makita UC4051A Elektrische Kettingzaag wordt geleverd met een grote trekker voor een soepele start. Het 16 inch lange zaagblad en de 14,5 AMP-motor maken het een van de sterkste elektrische kettingzaag in de markt, die geschikt is voor zwaar werk. In tegenstelling tot de meeste elektrische kettingzagen, geeft de Makita UC4051A eigenlijk veel gaskettingzagen een run voor hun geld. Het gereedschapsloze bladspansysteem helpt u bij het snel aanpassen, waardoor het gemakkelijker te bedienen is. De gewreven grip maakt het verder comfortabel in het gebruik, omdat het u een stevige grip geeft en de kans op een ongeluk als gevolg van trillingen vermindert.

De grote metalen spijker verhoogt de productiviteit van de zaag met sprongen. Het grote oliereservoir is voorzien van een venster, zodat u het oliepeil van het zaagblad op elk moment kunt controleren en niet hoeft te gissen. De motor van de zaag heeft een lange levensduur omdat hij beschermd is tegen een burn-out door het vermogen te verminderen in het geval dat de zaag overbelast wordt met behulp van een ingebouwde stroombegrenzer. Dit is een functie die u alleen in high-end modellen vindt.

De motorzaag wordt geleverd met een unieke 30-dagen tevredenheidsgarantie, zoals de naam al aangeeft als u niet tevreden bent met het product, kunt u een terugbetaling of een vervanging vragen. Dit laat zien hoeveel vertrouwen Makita heeft in haar vakmanschap en kwaliteit. Daarnaast krijgt u 1 jaar garantie op fabricage- en materiaalfouten.

Als u al niet onder de indruk bent van dit beest, wordt het geleverd met een automatische kettingoliemachine, waarmee u kunt blijven snijden zonder te stoppen voor het oliën. Omdat het een kettingzaag met snoer is, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het leeglopen van de accu. Tot slot, hoewel dit een dure zaag is, is het het geld waard.

Bekijk de prijs

Welke eigenschappen moet u in gedachten houden bij het kopen van een kettingzaag?

#1 Veiligheid

Kettingzagen zijn uiterst krachtig en gevaarlijk gereedschap; we hebben schurken in slasher-films die ons daar steeds weer aan herinneren. Er zijn duizenden noodgevallen als gevolg van kettingzagen, die elk jaar in de Verenigde Staten worden behandeld. Voor beginners raden wij u aan om online cursussen over de veiligheid van kettingzagen te volgen, die u helpen om de basisprincipes van het gebruik, de opslag en het onderhoud van de kettingzaag goed te leren kennen.

Zorg ervoor dat u tijdens het gebruik van de kettingzaag passende kleding draagt die uw hele lichaam bedekt, samen met helmen, een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming. Zorg ervoor dat uw kinderen of huisdieren niet ter plaatse zijn terwijl u de motorzaag gebruikt.

Het is zeer belangrijk om uw kettingzaag regelmatig te onderhouden, want een scherpe en goed gesmeerde ketting vermindert de terugslag aanzienlijk. Wanneer u uw kettingzaag waarschijnlijk niet regelmatig zult gebruiken of voor langere tijd zult opbergen, zorg er dan voor dat u de olie en brandstof uit de motorzaag laat lopen. Wij raden altijd aan om uw machine routinematig te controleren op eventuele lekken of scheuren en te verslikken voordat u de machine start.

Een belangrijk ding om in gedachten te houden bij het kopen van een kettingzaag is om te controleren of deze een anti-vibratie functie heeft. Zonder deze functie zullen uw handen snel vermoeid raken, waardoor het moeilijker wordt om de zaag stevig en dus veilig vast te houden.

#2 Gereedschapsloos spansysteem

Het is zeer belangrijk om de juiste hoeveelheid spanning in de ketting van uw zaag te hebben. Door de zaagketting of de zaagketting zeer los of strak te houden, loopt u het risico het zaagblad te beschadigen en zo uw veiligheid in het gedrang te brengen. Een gereedschapsvrij spansysteem heeft een spanmoer en een borgschijf waarmee de gebruiker de ketting kan vastzetten zonder gebruik te maken van een sleutel en een schroevendraaier. Met een borgschijf en spanmoer kunt u de ketting zonder extra gereedschap vastdraaien.

#3 Kettingrem

Een kettingrem stopt de ketting zodra de voorste handbeschermer naar voren wordt geschoven of als de kettingzaag terugslaat. Hoewel de meeste gaskettingzagen het hebben, hebben niet alle elektrische kettingzagen het.

#4 Automatische Kettingzagen

Een goed gesmeerde ketting en zaagblad voorkomen voortijdige oververhitting. Met een automatische kettingoliemachine kunt u blijven doorsnijden zonder te stoppen voor het smeren.

Wat zijn de verschillende soorten kettingzagen?

Gas Kettingzagen

Een gaskettingzaag wordt aangedreven door benzine (benzine). Deze kettingzagen zijn krachtiger dan elektrische kettingzagen en worden gebruikt door frequente knippers of door professionals. Ze hebben een tweetaktmotor die werkt op een mengsel van olie en benzine. Terwijl de benzine nodig is voor de verbranding, houdt de olie de interne delen van de motor gesmeerd en voorkomt deze slijtage.

Gasaangedreven kettingzagen hebben een hogere vermogen/gewichtsverhouding waardoor ze zwaarder zijn, meer geluid en trillingen produceren, maar dit maakt de machine ook krachtiger, waardoor ze sneller en efficiënter door zware boomstammen heen zaagt. Gas aangedreven kettingzagen zijn dus veel duurder dan elektrische kettingzagen.

Om een gaskettingzaag te gebruiken, moet u iets vaardiger en ervarener zijn. Dit komt omdat het startproces een beetje moeilijk is, meestal zult u minstens 3-4 keer aan het startkoord moeten trekken voordat de motor start. De lengte van de kettingzagen op gas is tussen de 16 en 18 inch voor huiseigenaren, maar iets langer voor pro-modellen.

Elektrische kettingzagen met snoer

Zoals de naam al suggereert hebben elektrische kettingzagen een snoer dat in een stopcontact of een alternatieve elektriciteitsbron moet worden gestoken. Het beste aan elektrische kettingzagen is dat de motoren geen tijd nodig hebben om op maximale snelheid te schieten en dat ze in seconden na het starten het maximale koppel bereiken. Bovendien genereert de elektromotor aanzienlijke trillingen in vergelijking met gaskettingzagen.

Dit maakt het snoer mobiel en niet geschikt voor gebruik als u het bos in wilt gaan, totdat en tenzij u natuurlijk een generator bij u heeft. Deze kettingzaag is ideaal voor tuinwerk, het kappen van kleine bomen en voor het zagen van brandhout. In tegenstelling tot gasgestookte kettingzagen zijn deze milieuvriendelijk omdat ze geen uitstoot veroorzaken.

Door zijn geringe gewicht kan hij gemakkelijk door beginners worden gebruikt. Bovendien hebben elektrische kettingzagen minimaal onderhoud nodig in vergelijking met gaskettingzagen. Een ander voordeel van elektrische kettingzagen is dat ze relatief stiller zijn dan hun tegenhangers op gas, zodat u kunt werken in een tijd van uw gemak zonder uw buren te storen.

Welnu, ook al zijn elektrische kettingzagen gemakkelijk te gebruiken, veilig, betrouwbaar en goedkoop en licht van gewicht, ze hebben bepaalde nadelen. Zo heeft het beperkte stroomvoorziening, omdat een stopcontact voor thuis maximaal 15 Ampère kan worden gebruikt.

Draadloze elektrische kettingzagen

Draadloze kettingzagen worden aangedreven door een accu; ze gaan de mobiliteitsproblemen van kettingzagen met snoer tegen. Omdat ze op batterijen werken, hebben ze een korte looptijd en kunnen ze het beste worden gebruikt voor lichte werkzaamheden. De lengte van de zaagbladen is meestal ongeveer 12 inch.

Hoewel ze niet zo krachtig zijn als gas- of elektrische kettingzagen, zijn ze veel gemakkelijker te starten, te bedienen en te onderhouden. Ze maken ook relatief weinig geluid en produceren geen rook.

Als u een snoerloze kettingzaag koopt, zorg er dan voor dat u kiest voor een kettingzaag met lithium-ionbatterijen in plaats van met Ni-cadmiumbatterijen. Dit komt omdat lithium-ion-accu’s hun vermogen niet verliezen als de accu’s minder worden opgeladen.

Beste Kettingzaag merken waar u op moet letten

Stihl

Dit merk, dat zijn hoofdkantoor buiten Duitsland heeft, fabriceert niet alleen kettingzagen, maar ook andere buitengereedschappen zoals heggenscharen en nevelblazers. Het werd opgericht in 1926 en is sindsdien een toonaangevende innovator op de markt voor kettingzagen. Het produceert professionele kettingzagen en is zonder enige twijfel marktleider op het gebied van kettingzagen.

Hoewel de kettingzagen uitstekend zijn, zijn ze moeilijk te gebruiken voor beginners. Ze worden vooral gebruikt door professionals, boeren en veeboeren. Maar maak je geen zorgen je hoeft niet echt een houthakker te zijn om kleinere modellen zoals MS170 te gebruiken, die een hogere vermogen/gewicht verhouding hebben waardoor dit betaalbaar is voor een gemiddelde gebruiker. Een van onze favoriete onderdelen van Stihl kettingzagen is dat ze zijn voorzien van briljante veiligheidskenmerken.

Husqvarna

Het hoofdkantoor is gevestigd in Zweden en Husqvarna is een merk waar de meeste professionals bij zweren. Ze hebben een reputatie voor het creëren van zeer krachtige tools en ze doen die naam eer aan.

Hoewel deze kettingzagen duurder en zwaarder zijn dan veel van zijn tijdgenoten op de markt, is het elke cent waard. Een van onze favoriete eigenschappen van Husqvarna-kettingzagen is de X-TORQ-motor die minder brandstof verbruikt en zo de uitstoot van uitlaatgassen vermindert. Ze voldoen aan de strengste emissievoorschriften ter wereld.

De slimme startfunctie die Husqvarna biedt, vermindert de weerstand in het startkoord met bijna 40%, waardoor u de kettingzaag moeiteloos in werking kunt stellen met slechts één trekkracht, en niet alleen dit, het choke/stop-controlesysteem vermindert het risico op overstromingen en houdt de brandstofleidingen vrij.

Het centrifugaal luchtreinigingssysteem vermindert de slijtage en maakt ook een langere bedrijfstijd tussen de filterreiniging mogelijk.

ECHO

ECHO staat bekend om de productie van krachtige en betrouwbare kettingzagen sinds de laatste 30 jaar. De 2-taktmotor en het Pro-Fire-ontstekingssysteem zorgen ervoor dat de motor gemakkelijk kan worden gestart en vervolgens soepel kan draaien. Hij biedt zowel gas- als elektrische kettingzagen aan tegen prijzen die veel lager zijn dan die van veel van zijn tijdgenoten, waardoor hij een goede keuze is voor budgetkopers. Hoewel het ECHO-kettingzagen ontbreekt aan een aantal functies die Husqvarna en Stihl hebben, heeft het een geweldige antivibratietechnologie om uw vermoeidheidsniveaus te verminderen, waardoor het comfortabeler en veiliger is om te gebruiken.

Makita

Het hoofdkantoor is gevestigd in de VS en Makita is gespecialiseerd in het maken van elektrisch gereedschap voor thuisgebruik. Hoewel zijn kettingzagen duurder zijn dan zijn tijdgenoten op de markt, zijn ze de prijs waard als u ze regelmatig wilt gebruiken. Het eenvoudige startsysteem met een veerondersteunde starter en een bobine met een laag toerental maakt het gemakkelijk te gebruiken voor beginners.

Ze hebben een grote verscheidenheid aan producten, variërend van staaflengte van 14 tot 20 inch. Een van de problemen die in de Makita machines worden gemeld, is dat de ketting met de tijd losraakt en steeds opnieuw moet worden bijgesteld.

Worx

Hoewel WORX een Chinees merk is, zijn de producten zeer betrouwbaar en stevig. Ze worden massaal geproduceerd en zijn dus goedkoper dan zijn tijdgenoten. Sinds 2004 is dit merk op de markt en gaat het de concurrentie aan met BLACK+DECKER. De producten zijn het beste geschikt voor licht werk zoals het kappen van hout en bomen tot 12 inch, het kappen van brandhout, tuinwerk en post-storm opruimen.

BLACK + DECKER

BLACK + DECKER zijn toonaangevend in de markt van kettingzagen voor huiseigenaren. De machines zijn klein, handig, gemakkelijk te bedienen en vooral zeer betaalbaar. Er is geklaagd over het feit dat de ketting vaak vastloopt en dat er geen olie uit de pomp in de ketting komt.

Hoewel je deze kettingzagen niet kunt gebruiken op zeer dik hout, doet het een fantastisch werk van het knippen van gevallen takken, het snoeien van dode en ongewenste takken. In feite maakt het kleine formaat het relatief makkelijker te onderhouden, met een laag emissie- en geluidsniveau.

Conclussie

Tot slot zijn er vele grote kettingzagen, variërend van duizenden dollars tot een paar honderd dollar. Er zijn bepaalde functies zoals gereedschapsvrij spannen die beschikbaar zijn in alle meeste modellen, terwijl er functies zijn zoals centrifugaal luchtreinigingssysteem die alleen beschikbaar zijn in high-end modellen. U moet deze voor uzelf selecteren op basis van uw gebruikspatroon. Een van de belangrijkste dingen die u in gedachten moet houden bij het afronden van uw aankoop is het bepalen van uw lichaamskracht. Ga niet voor een zeer zware en een grote kettingzaag als u er niet zeker van bent dat u er veilig mee om kunt gaan, omdat u dan de controle over de apparatuur zou kunnen verliezen.

Onze favoriete kettingzaag is zonder twijfel Husqvarna 450 in de hogere prijsklasse vanwege de X-Torq motor, die 3,2 pk levert en het inertie geactiveerde kettingremsysteem dat de kans op letsel door terugslag verkleint. In de lagere prijsklasse is de absolute winnaar BLACK+DECKER LCS1020B. De 20-volt lithiumbatterij geeft hem een langere looptijd en door zijn kleine formaat is hij gemakkelijk op te bergen.