De luchtvochtigheid in een ruimte regelen

De luchtvochtigheid

Of u de luchtvochtigheid in een kamer om een ​​specifieke reden wilt aanpassen of gewoon comfortabeler wilt maken, het kan een beetje lastig zijn om het niveau precies te krijgen waar u het wilt. Gebruik voor een precieze aanpassing een luchtontvochtiger om vocht uit de lucht te verwijderen of een luchtbevochtiger om vocht toe te voegen. Er zijn ook enkele geweldige doe-het-zelfopties waar je uit kunt kiezen, zoals het laten draaien van uitlaatventilatoren, het nemen van koelere douches of het plaatsen van een kom met water in de buurt van een warmtebron om stoom te produceren.

Investeer in een hygrometer om een ​​specifieke vochtigheidsmeting in elke kamer te krijgen. Voor ruimtes die op een specifieke luchtvochtigheid moeten worden gehouden, zoals een wijnkelder of een kunststudio, geeft een hygrometer u de snelste, meest nauwkeurige meting op een bepaald moment. Winkel online of bij uw plaatselijke woningverbeteringswinkel om er een te vinden die past bij uw budget. Installeer het in de te bewaken ruimte en volg de instructies van de hygrometer om het nauwkeurig te lezen
Over het algemeen kosten hygrometers overal van $ 10 tot $ 40, alleen afhankelijk van het merk en zijn mogelijkheden.

 

 

Gebruik een natte / droge thermometer om het vochtigheidsniveau handmatig te bepalen. U hebt 2 thermometers, katoenen gaas, elastiekjes en water op kamertemperatuur nodig. Wikkel een nat stuk katoenen gaas rond de bodem van een van de thermometers. Plaats de thermometers naast elkaar in de kamer waarin u de luchtvochtigheid moet meten. Wacht 2 tot 3 uur en noteer dan de temperatuurmeting op elke thermometer. Trek de temperatuur van de natte thermometer af van die van de droge thermometer – dit is het vochtigheidspercentage voor die kamer. [2]
Hoe droger de lucht, hoe lager de temperatuur op de natte thermometer.

Let op de ramen op vocht. Als de ramen in een bepaalde ruimte mistig zijn, betekent dit dat de luchtvochtigheid in de kamer op een hoog niveau is. Een overmatige hoeveelheid luchtvochtigheid in een kamer zal ervoor zorgen dat de binnenkant van de ramen beslaat, wat betekent dat je de kamer moet ontvochtigen om het weer in balans te brengen Denk na over wanneer je doucht en hoe de ramen en spiegels vaak worden bedekt met stoom wanneer je uitstapt. Dat komt omdat het vochtgehalte in de lucht enorm toenam terwijl het water liep door de temperatuur van het water en de stoom die het produceerde.

Controleer de muren en plafonds op de ontwikkeling van schimmel. Dit is een mogelijk teken dat een kamer te vochtig is. Vocht in de lucht en op de muren kan niet volledig verdampen, wat een voedingsbodem vormt voor schimmels en andere bacteriën. Een luchtontvochtiger kan helpen overtollig vocht uit de kamer te verwijderen, zodat u de schimmel kunt behandelen en voorkomen dat deze terugkeert.

Houd er rekening mee dat schimmel soms wordt veroorzaakt door een andere waterbron, zoals een lekkend plafond of een kraan, en mogelijk niet specifiek te wijten is aan overmatige vochtigheid. Als dat het geval is, moet het lek worden verholpen om het schimmelprobleem op te lossen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *